Equestriancrew

Iris, Savannah, Erica & Laura

Dressyrspecialen 7/2.

Publicerad 2012-02-08 10:50:18 i Erica - Hästar,

Red i första gruppen (18:00-18:45) på Zidane. Han gick innan med Alex så satt och kollade på läktaren. Zidane var redan het på det ridpasset. Tänkte inte så mycket på det och ledde in honom till lilla ridhuset. Hoppar upp och rider ut på spåret. När alla sen är ute på spåret dundrar Matrix framför mig iväg. Vad tror ni min lilla ponny gör? Jo, han dundrar ju efter såklart. "Där rök den lektionen" tänkte jag då han var som att sitta på en raket.
.
Började korta tyglarna efter drygt tio minuter och lät honom vara i en "lång och låg form", i hopp om att han skulle tagga ner lite. Körde sen igång i trav, omväxlande fyrkanspåret och volterna. Han slappnade av en aning dock var han lite stark. Fattade sedan en galopp på volten, dock en för tydlig galoppfattning så Zidane hoppade ut i lyften med ett bocksprång. Saktade av till trav igen, travade lite så att han kunde spänna av sig lite och gjorde en ny galoppfattning. Blev en riktigt fin faktiskt!
.
Började sen med övningarna att man skulle göra svaga öppnor på parklångsidan, sen två små bågar på haglångsidan i arbetstrav. Bågarna blev mjuka och fina dock måste jag ha mera koll på yttersidan så Zidane hinner med att veta vart vi ska. Öppnorna blev dock inte lika bra då han blir hög i nacken och hela han blir stel, får inget framåtskjut bakifrån och han blir väldigt stel och seg. Fick någon skapligt bra, men just öppnor måste vi öva lite extra på!
.
Sen gjorde vi ökningar, snett igenom i galopp. Då vi skulle öka, minska och bryta av till trav. Hade kontroll på galoppen så vi fick faktiskt väldigt fina övergångar. Finaste hittills iallafall! Han var hela tiden avspänd och dundrade inte iväg, utan väntade ut mig och sen saktade av i en lungn och fin trav (okej, kanske lite springig) men det är någonting vi övar på!
.
Lillis kommentar: Vädligt fint ridet idag, var lite pigg och busig i galoppfattningarna men där gäller det att du är stadig och smyger med skänkeln. Du hade kontroll över galoppen och fick ett par jättefina galoppökningar. Du har blivit stadigare med handen viket gör att du har mera kontroll. Bra! Fortsätt så.

Egen åsikt om ridpasset: Det kändes vädligt bra, dock var det verkligen inte den bästa men inte den sämsta heller. Det är roligt när man utvecklas på en häst och man känner det själv. Är verkligen nöjd med passet och nöjd över älsklings Zidane ♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela